Wendy's Food

Foodblog

Trendy Wendy: mini-tompoucen met pure chocolade, blauwe kaas en crunchy noten

Trendy Wendy. De naam die mijn lieve familie al jaren voor mij reserveert, haha. Ik denk omdat de woorden zo lekker lopen;). Is evenwel mooi op zijn plaats, zo. Want….Dé trend voor 2017 in horecaland: kaas en chocolade. Daar moest ik best wel mijn hoofd even over breken, pfoei. Maar er is iets voortgekomen uit het brein! En ook echt wel een lekker ding waar je happy van wordt, althans ik. En ik leg de lat best hoog, kan ik je vertellen.  Ik heb er een hapje van gemaakt, een soort van tompouce. Doe als in de vorm van een toetje (aanrader: een glaasje pedro ximenez sherry als mooie begeleider), of als dingetje bij de borrel, ook erg te waarderen. Omdat het echt alllaaang al borreltijd geweest is, er rolden allemaal mega-dingen tussendoor, zet ik er wat vaart achter. Een mens moet toch ook nog avondeten enzo.  Bewaar ‘um voor een volgende gelegenheid, anders. Let’s go!

Boodschappen voor 12 mini-chocoladekaastompoucen:
-125 gram zachte blauwe kaas
-50 gram pure chocolade, in stukjes
-1 rijpe peer, in kleine stukjes
-1 kleine lepel gezouten roomboter
-1 eetlepel koud water
-75 ml geklopte slagroom
-een kwinkslag peper
-2 bladerdeeg plakjes
-een handje geplette (pistache)noten

En nu?
-verwarm de oven voor op 200 graden
-snijd de 2 bladerdegen in 12 gelijke plakjes, dus 6 per deegje
-leg de deegjes op een bakpapier, op een bakblik in de oven
-laat gaar worden tot ze bruin zien, ongeveer 10-15 minuten
-zet een pannetje op het vuur, en zet een kom klaar met de chocolade, die ook weer hoog in de pan kan passen
-prak de blauwe kaas met een vork en vermeng met de kleine blokjes peer, een kwinkslag peper en de gekopte slagroom
-snijd de bladerdeegdingen met een scherp mes door 2-en
-smelt de chocolade au-bain-marie. Dat wil zeggen: in een kom die op de pan past, op laag vuur. En blijven roeren!
-is de chocolade gesmolten? Smelt er nog even een klontje gezouten boter in
-laat de chocolade even afkoelen
-‘lak’ de bovenkanten van het bladerdeeg met de chocolade
-top af met de nootjes
-bekleed de onderkanten van het bladerdeeg met het kaasmengsel
-leg de chocolade-notenkant er bovenop

Et voíla! Een mega fijne chocolade-kaas combi! You did it!

 

2 reacties

  1. Verrassend recept, ik ga het maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 Wendy's Food

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn