Hij is er: de dag dat dingen in je koelkast het hardst schreeuwen om aandacht. Pak mij, pak mij, ik moet echt op! En weggooien he, daar doen we gewoon niet aan. No way, no waste. Meestal maak ik dan een weergaloos ‘prutje’ waarin ik alles door elkaar dender, zo ook vandaag. Ik wilde eigenlijk spaghetti erbij doen, maar dat had ik niet meer. Toen dacht ik: couscous. Maar dat had ik niet meer. Rijst? Enkel nog een bodempje risotto-rijst, dat bovendien in mijn hoofd niet paste het gerecht van vandaag. Eerlijk, mijn hoofd heeft vaak gelijk. Daarom luister ik altijd belangstellend en geboeid naar de verhalen en tips, die eruit stromen. Uiteindelijk moest ik mij tevreden stellen met naanbrood. Wat zich, zonder meer, ontpopte als een mega fijne combi. Yes! Geweldig vind ik dat, als smaken zich naadloos naar elkaar voegen. Dit schudde ik allemaal uit mijn koelkast:

Boodschappen voor een prutje voor 4 personen:
-tuinerwtjes uit de vriezer, een kwart tot een half pak
-ik had nog 4 Italiaanse saucijsen-worstjes liggen, maar kip is ook een goeie voor in het potje. Doe dan 2 stuks filet in blokjes. De saucijsjes sneed ik in plakjes
-125 gram spekblokjes
-stuk spitskool, in dunne repen
-kleine eetlepel verse geraspte gember
-blikje kindneybonen
-1 rode ui, gesnipperd
-2 teentjes knoflook uit de pers
-ik had nog 2 perziken over, in stukjes gesneden
-bakje champignons, in stukjes
-halve limoen
-500 gram tomatensaus-achtig iets. Ik had nog een pakje gezeefde tomaten
-een kwinkslag peper en zout uit de molen
-eventueel een rood pepertje, zonder zaadjes
-halve theelepel kaneel
-halve theelepel gemalen komijn
-halve theelepel gemalen koriander
-scheutje zoete chilisaus
-2 eetlepels olijfolie om in te bakken
-1 pakje naanbrood van 2 stuks
-geraspte parmezaanse kaas

En nu?
-bak de naanbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing, welke ongetwijfeld ergens op het pak staat
-bak in een soort van hapjespan de saucijsjes cq kippies in de olie gaar
-voeg de spekjes en de ui erbij, lekker roeren met een houten stokje. Of kunststof, zo je wil
-de champignons erbij, eventueel het pepertje
-de spitskool erbij
-de tuinerwtjes erbij
-knoflook erbij
-tomatensaus erbij
-gember, kidneybonen en perzik erbij
-kruiden en chilisaus erbij
-proeven…maak af met een kwinkslag peper en zout. Dit gedeelte is naar smaak in te vullen
-lepel op borden, kaas erover, serveer met het naanbrood

Eet smakelijk, beste fridge-diggers:)!