Ik tover de woensdag om tot chocolade-dag! Of, in ieder geval, tot ‘toetjes’ dag. Om alle sweeties een groot plezier te doen. Want, zoals je, inmiddels weet… ik hou niet van zoet. Ik ben een vreemd persoon, ja:). Dat betekent helemaal niet dat ik daar geen recepten op los kan laten hoor, integendeel. In het hoofd klopt het allemaal, en dan denk ik dat het in de bereiding ook wel goed komt. Maar…proevers zijn altijd welkom! Mijn kids mogen zich in ieder geval te goed dan aan dit toetje straks. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze blondie-brownie vinden, en hoe jullie de smaakcombinatie ervaren. Bakken dan maar?

Boodschappen voor 8 Blondies (of 16, net hoe klein je de stukjes maakt;))
-125 gram ongezouten roomboter
-80 gram witte chocolade, in stukjes
-150 gram suiker
-2 eieren
-55 gram gezeefde bloem
Voor het glazuur:
-een hand basilicum, ongeveer 4 takken, of takjes
-50 gram suiker
-een eetlepel citroensap
-scheutje kookroom of water
Voor het garnituur:
-verse aardbeien

En nu?
-Verwarm de oven voor op 175 graden
-bekleed een ovenschaaltje met bakpapier
-verwarm de boter met de witte choco au bain marie, of ongeveer 3-4 minuten in de magnetron op 600. Als de boter en de witte chocolade gesmolten zijn: goed roeren tot een geheel
-meng de eieren met de bloem en de suiker
-voeg het chocolade-mengsel erbij
-roer goed!
-schenk in de ovenschaal en zet ongeveer 20 minuten in de oven
-laat afkoelen
Ondertussen, in het atelier van jezelf:
-meng de suiker, het citroensap en de basilicum in de keukenmachine of de staafmixer
-laat alles lekker fijn malen
-zet een pannetje op met het mengsel, laat op heel laag vuren koken
-giet er een scheutje room of water bij, tot de suiker is opgelost
-laat even afkoelen

Ja het is klaar! Nu nog even mooi afmaken… Garneer met de verse aardbeien en giet /slash/ schenk de glazuur over de brownies. Enjoy!