Zoete omelet met banaan, sinaasappelrasp en maanzaad

Eiergerechten willen we, nu de Pasen zijn hand al heft om op de bel te drukken. Eieren zullen het zijn. Dit gerecht doet het snoeigoed als ontbijt. Gezond, snel, makkelijk. Banaantje eitje, lieve mensen! Met lekker veel eiwitten en natuurlijke suikers om je lijf die super kickstart te geven. Voel je het, de energie die door je aderen pulseert, klaar voor een nieuwe dag vol nieuwe kansen? Yeah! Dát wil je! Nou, dat bereik je zo ongeveer met deze zoete omelet. En een goede nachtrust;). De maanzaadjes vond ik grappig crunchy tegenover het zachte van ei en banaan. Probeer maar, zo klaar!

Boodschappen voor 1 zoete omelet
-3 eieren, schuimig geklutst
-1 eetlepel honing of iets van maple syrup
-1 eetlepel amandelmelk
-1 eetlepel maanzaadjes
-1 banana in plakjes
-klein klontje boter en wat olie om in te bakken
-sinaasappelschil, fijn geraspt van 1 kleine sinaasappel
-iets van yoghurt of kwark, 2-3 eetlepels

En nu?
-meng de melk, de honing en 2/3 vqn de sinaasappelrasp door de eieren
-roer de rest van de rasp door de yoghurt of kwark
-laat de boter en olie warm worden in een koekenpan
-leg de plakjes banaan in de pan, giet hier het eiermengsel op
-strooi de maanzaadjes over de omelet
-laat garen op middelhoog vuur
-is de bovenkant droog? Keer de omelet snel om
-laat nog een halve minuut bakken
-schep op een bord, serveer met de yoghurt of kwark en eventueel nog met fruit naar keuze

Een prachtige start van je dag gewenst! Ronken met die motor!