Sjeuïge zoete aardappel dip

Driedubbeldik omcirkeld op de kalender: de internationale dag van het naakt tuinieren! Hup, naar buiten mensen, in de luchtige kledij die de natuur je geschonken heeft. Laat de boel maar lekker zwieren en zwaaien terwijl je als een malle in moeder aarde staat te wroeten en aan halsstarrig onkruid trekt. Haha. Fantastisch verzonnen.
Krijg je natuurlijk hartstikke honger en dorst van, van zo’n dag ploeteren in je zalige blote niksie. En als je met zwetende billen in je moestuin bezig bent geweest, heb je vast wel een paar van die lekkere zoete aardappelen geoogst. Geen twijfel mogelijk.
Die gaan we eens even fijn metamorferen naar een sappige voorjaarsdip. Mag ook gewoon in je nakie, kan jou het schelen. Plakken we er gewoon de internationale dag van het naakt koken aan vast. Kleding is echt zo een overgewaardeerd iets. Schenk alvast een bruisend glas bubbelwijn in, anders, en proost op je mooiste bezit: je spetterende lijf!

Boodschappen voor een sjeuïge zoete aardappel dip:
-500 gram zoete aardappel, geschild en in grove stukken
-1 teentje knoflook uit de pers
-sap van 1 limoen
-1 eetlepel heel korianderzaad
-1 eetlepel tahin
-1 eetlepel honing
-1 rode peper, met of zonder zaadjes naar blieven, in stukjes gesneden
-kwinkslag peper en zout uit de molen
-2 eetlepels goede olijfolie

En nu?
-Kook de zoete aardappel gaar in een minuut of 20-25 en laat afkoelen
-Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een hoge kom en haal de staafmixer erdoorheen

Heerlijk met vers stokbrood, en tortilla chips naturel. Fijne zaterdag!