Yoghurtmousse met witte chocola, limoenrasp en rood fruit-pepernoten crumble

‘Mam!’, riep Iris gisteren. ‘Kijk dan, ze zijn er alweer! Kan je daar iets mee maken, ah please, toe…’.
Sjemig, dacht ik. Pepernoten. Niks vol verwachting toeleven naar de Goedheiligman, in oktober, wanneer de herfstregen ferm tegen de ramen beukt en de bomen bladeren huilen door de krachtige wind. Geen warme chocomel-met-rum-gevoel (je brengt met elke slok de warmte in je donder), onder fleece dekens in het vroege donker naar de smeulende vuurkorf staren en dat moment gebruiken om lekker tegen elkaar aan te kruipen. Geen slingers van papieren rookworsten om de winter in te luiden (die hebben wij, altijd;).

Nee, we zitten nu nog heerlijk met de voetjes, loom, in het warme zand. Rosé soldaat te maken. Oesters te eten. Champagne te drinken. Vakantie te vieren. Ergens op de aardbol. Heerlijk. Wie denkt er aan bergen pepernoten, kleurrijke Pieten en dikke Sinterklazen?

Maar ach, ze zijn er, de pepernoten. Dus waarom niet? Eieren zijn er tenslotte ook niet alleen met Pasen. Volgend jaar liggen ze vast al op 6 december in de winkel. Zonder een 50% korting sticker.

Boodschappen voor 4 moussejes:
-1 reep witte chocolade in stukjes
-125 ml slagroom, dik geklopt
-200 ml dikke Griekse of Turkse yoghurt
-1 tl honing
-fijne rasp van 1 limoen

Voor de crumble:
-200 gram rood fruit, schoongemaakt (of uit de vriezer), als aardbei, framboos, bessen
-100 gram pepernoten
-50 gram suiker
-50 gram roomboter
-snuffie zout
-2 el suiker

En nu?
Voor de crumble:
-verwarm de oven voor op 200 graden
-mix alles lekker fijn in de keukenmachine, behalve de 2 el suiker
-schep in een lage ovenschaal met bakpapier
-strooi de suiker erover
-bak ongeveer 20-30 minuten tot de bovenkant bruin kleurt en laat afkoelen

Voor de moussejes:
-smelt de chocolade au bain marie
-schep deze door de dikke room
-schep yoghurt, honing en limoen erdoor
-verdeel over 4 leuke glazen
-laat minimaal een uur in de koelkast staan
-schep de crumble op de mousse

Je waant je vast al in december;))