Healthy havermout-muesli muffins. Yeah!

Vanmorgen werd ik wakker met een enorme hang naar appeltaart. Je weet wel, zo’n echte, waanzinnig lekkere oma taart. Met een knapperige korst en een zachte kaneel-appelige vulling. Mmmm, het speeksel druipt al langs je kin nietwaar? Nou, zal ik die heerlijk zeepbel eens even fijn uit elkaar doen spatten? We zijn namelijk sinds een aantal dagen op de extreem gezonde tour, hier.  Ben ik van ongezouten mening dat we dat altijd al doen, het is nu voor het eggie. Geen suikers, weinig koolhydraten, veel groente en fruit. Ook voor de broekmaat al met al nog niet eens zo’n slecht idee, en kwaad kan het natuurlijk al helemaal niet. Geen idee hoelang de hype nog gaat duren, maar deze dag hoort er met zekerheid nog bij. We moeten streng zijn, mensen, al heb ik wel zo iets van ‘het is toch bijna kerst, wat heeft het nog voor zin om op dieet te gaan;)’.

En ach en wee, het is Wendy’s sweet wednesday! Dat wordt vergrootglas speuren naar een suikervrije zoetigheid, dat minstens zo zeldzaam als een vogel met tanden. Sowieso een extreme uitdaging, voor iemand die niet eens van zoet houdt. Maar hey, het is fascinerend waar een brein allemaal mee op de proppen kan als alternatief: mission completed, lieve mensen! Healthy havermout-muesli muffins. En had ik niet vanmorgen een idee, dat als popcorn tussen mijn tanden bleef zitten? Jawel, we maken de appeltaart variant. Het kan.

Blij en een hardcore dansje doende;)!
Boodschappen voor 7 muffins (raar aantal, niet?)
-85 gram havermout
-85 gram muesli in de smaak die je lekker vindt
-1 appel, geschild en in kleine stukjes
-1 rijpe banaan
-handje gewelde rozijnen
-1 theelepel bakpoeder
-snuf zout
-4 eetlepels dikke Turkse of Griekse yoghurt
-1 a 2 theelepels kaneel
-1 ei
-4 eetlepels honing
-scheutje citroensap

En nu?
-verwarm de oven voor op 200 graden
-doe het bakpoeder bij de havermout
-prak hier de banaan doorheen
-voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door elkaar
-verdeel over 7 muffinvormpjes
-bak ongeveer 20 minuten in de hete oven

Voel je gezond!