Heldere groentesoep met yoghurtbrood en peterseliepesto

Het gutst hier de hele dag al van de regen. Puik weer voor het krantje, de lik verf, de film, het boek-in-bad project, de sauna wellicht. En een beetje bakken. Doen we niet te moeilijk over, vandaag, omdat al die andere lekkere ontspannenheid ook nog in het program moet passen, nietwaar? En dan gaan we natuurlijk ook niet stoeien met allerlei moeilijke ingrediënten, nee nee. We houden een super simpele soepdag. En ik hou het kort, want ik moet nog verven, badderen, boeken, kranten én filmen. Punt;).

Boodschappen voor de groentesoep:
-2 blokjes groentebouillon
-scheutje zoete ketjap
-eetlepel kerriepoeder
-olijfolie om in te bakken
-250 gram soepgroenten naar keuze
Voor het yoghurtbrood:
-300 ml volle yoghurt
-400 gr zelfrijzend bakmeel
-zout en peper uit de molen naar smaak
Voor de peterseliepesto:
-2 volle handen krulpeterselie
-2 teentjes knoflook, gepeld
-zout en peper uit de molen
-1 hand pistache- of cashewnoten
-150 ml goede! olijfolie
-50 gram parmezaanse kaas, in stukjes
-1 eetlepel honing

En nu?
Voor de soep:
-bak de groenten kort aan met de kerrie
-blus af met de bouillon
-roer de ketjap erdoor
-laat even opkoken
Voor het brood:
-kneed yoghurt, meel, peper en zout tot een deeg
-verdeel in 4 stukken en rol op een bakpapier op het aanrecht uit tot platte plakken van 1-2 cm
-smeer aan één kant in met de peterseliepesto
-maak een (grill)pan heet
-leg 2 deegplakken in de pan, met de pesto naar de bakkant
-smeer de andere zijde in met pesto
-bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur aan beide zijden
Voor de pesto:
-meng alle ingrediënten in een hoge kom met de staafmixer

Fijne simpele superzondag, mensen!