Weekend, yeah! Lekker de tijd om een spannend chocoladegerechtje in elkaar te draaien. En pompiedom makkelijk om te maken. Het ideale van deze chocorotsjes is dat je ze bij de koffie kunt serveren maar ook bij een fijn glas rode wijn. Of bij zo een heerlijke tawny port. Geinig toch! Daar wil je de mensen wel mee verrassen.
Nu denk je natuurlijk: chocolade, chocolade…is dat wel zo verstandig voor de gezondheid en in het bijzonder voor de weegschaal? Jawel, lieve mensen! De kunst is om het een beetje te doseren he, maarja dat is met alles eigenlijk. En het is handig om pure chocolade te gebruiken want dat bevat dit:
-Allerlei leuke stofjes voor je lichaam. Ik noem maar, tussen neus en lippen door, het liefdeshormoon, het geluksstofje endorfine en nog iets dat je uit een dipje haalt.
-De vetten die er onvermijdelijk in zitten, zijn van de gezonde soort. Je wordt er ook best lekker snel vol van, wat dan weer helpt tegen de slechte snack-trek. Zomaar goed voor de lijn!
-De cacaoboon komt van een plant, dus het is eigenlijk gewoon een groente:). Need I say more?
-Verder nog een hoop ander ‘good stuff’ . Zoals vitamines, mineralen, anti-oxidanten tegen geheugenverlies…naja, noem maar op! Doen maar dan, die pure, pikante, noten-chocoladerotsjes? Gaan we:

Boodschappen:
-250 gram (pure) chocolade, in stukjes gehakt. Of gebruik van die halve rondjes
-150 gram ongezouten grof gehakte notenmengsel (of pinda’s, kan ook prima, als je die lekkerder vindt)
-100 gram zachte caramel fudge, in kleine stukjes gesneden
-1 of 2 handjes gedroogde cranberries, net hoe groot je handen zijn
-2 theelepels chili-flakes. Ongeveer, voor de gewone mens. Ik ga zelf liever voor het dubbele, maar ik heb geoefend
-bakpapier

En nu?
-Zet een pan water op, breng deze net niet aan de kook
-Zet op de pan een kom of een schaal. De kom mag het water niet raken en er ook niet in vallen natuurlijk
-Smelt de chocolade in de kom, wel ffies blijven roeren steeds. Dat kan het beste met een siliconen uitlik-spatel-roerder
-Gesmolten? Kun je gewoon alles erdoorheen roeren. Lekker makkelijk. Zorg dat alle ingredienten goed bedekt zijn met zo’n heerlijke laag chocolade
-Leg het bakpapier op een schaal of zo op je aanrechtblad
-Schep met 2 eetlepels kleine hoopjes van het mengsel
-Laat afkoelen, klaar!