Chocoladebrokken in het wit!

Iedereen is natuurlijk al hartstikke druk met het feest van de Paas-voorbereidingen. *Kucht even. Zo kwam ik er vandaag achter dat dit lange weekend over anderhalve week al hier is. Gossie, daar moet hoognodig aandacht aan besteed worden! Daad bij woord voegend, vullen we Sweet Wednesday in met hét paasitem der paasitems: chocolade. Oergezellig voor op de brunchtafel met al die olijke kleurtjes. Ook makkelijk ruim van tevoren te maken, al begeef je je dan wel op glad ijs. Immers, de verleiding is groot om hier en daar een stukje uit het losse vuistje te knabbelen. Tot er ineens geen stukjes meer zijn, en al wat rest de kruimels zijn van wat ooit was.  Als stille getuigen. Ja, dat risico loop je.
Of je maakt gewoon weer nieuwe. Net zo makkelijk. Of een variant op deze, beetje stoeien met de ingrediënten. Hartstikke leuk en heilzaam voor de geest. Oki, we gaan shoppen!

Boodschappen voor een plaatje chocolade-brokken
-300 gram witte chocolade. Een ander kleurtje kan uiteraard ook.
-ongeveer 8 zachte fudge-caramel vierkanten, die je in kleine mini-vierkantjes snijd
-handje gedroogde cranberries
-handje gekleurde marshmallows of spekjes, uiteen gereten in stukjes
-handje noten, ik gebruikte een mixie. Ongezouten, by the way

En nu?
-smelt de chocola in een kom boven een pannetje heet water (au bain marie)
-hussel alle overige dingen door elkaar
-bekleed een platte schaal met bakpapier. Ik gebruikte er één van 25/25 cm. Dat was groot genoeg. Anders, een grood plat bord kan ook
-verdeel de husseldingen over de schaal, wel lekker gezellig bij elkaar laten liggen met niet zo veel tussenruimte. Anders heb je te weinig chocola
-giet de warme chocola over de hussel, zonder gaten te laten ontstaan. Ik deed er nog wat granaatappelpitjes (wat een mega-woord eigenlijk) bovenop. Meer voor de kleur, eigenlijk;). Kijk, zo:

-leg de schaal in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt (2 uurtjes, denk ik)
-snijd met een scherp mes in ongelijke brokken

Heb er plezier van!