Gezonde kleefballetjes!

Ze zijn er hoor, echt: gezonde zoetigheden. Die waarvan je er rustig, zonder gevaar voor eigen broekband, nog eentje kan nemen. Deze balletjes zijn ook nog eens lekker machtig, waardoor het echte propwerk geen kans krijgt de overhand te nemen. Hoewel ze bij ons thuis redelijk snel verdwenen waren, maar dat zegt niet zoveel. Er verdwijnt wel meer ‘zomaar’. ‘Hey, ik had toch nog…’ En: ‘Waar is…’ Van koelkastproducten tot snacklade-items tot complete stukken serviesgoed.
Geen idee waar het allemaal blijft en het grappige is dat niemand dat schijnt te weten. Heel apart. Wat het ook altijd goed doet, is een lege verpakking terugleggen, vooral als er met grote letters AFBLIJVEN op staat. Dan is dát tenminste nog over. Hoe groot kan de verwachting, en daarna de teleurstelling zijn. Verstoppen op een onmogelijke plek lijkt de enige oplossing.
Ik hoor graag waar;). 

Boodschappen voor 12-15 kleefballetjes
-150 gram gedroogde dadels zonder pit
-150 gram gedroogde abrikozen
-2 volle eetlepels pindakaas met stukjes noot
-100 gram pure chocolade in stukjes
-een handjes kokosrasp ter garnering
-een satéprikker
-een bord of schaal met bakpapier

En nu?
-smelt de chocolade au bain marie: in een schaal boven (op) een pan heet, maar niet kokend water
-gedroogd fruit en pindakaas mengen in de keukenmachine tot een kleverig geheel
-rol hier balletjes van
-haal de balletjes met de satéprikker door de warme chocolade
-leg ze op het bakpapier en bestrooi direct met kokosrasp
-laat even koud worden in de koelkast, tot de chocolade hard is

Geoorloofd genieten!