Tandoori bloemkoolsoep

Zondag soepdag op de maandag! Jaha, het kan;).
Ooit kocht ik uit ‘sla je slag dit is echt een koopje’ overwegingen een kilozak tandoorikruiden. Daar lag hij dan, op een achteraffie, geduldig wachtend tot het tijd was om hem om te toveren in een fabuleus gerecht. De dagen werden maanden, de seizoenen kwamen en gingen. Tandoorikilo, die hoorde je niet. Hij wachtte af, in de steevaste overtuiging dat zijn tijd nog zou komen, als een eeuwenoud fossiel dat na vele ondergrondse jaren eindelijk spectaculair zijn opwacht maakt en het daglicht gulzig absorbeert. Tijd is niet van belang in het leven van Tandoorikilo. En verdraaid, de beloning voor zijn geduldige optreden is groots: de ongeëvenaarde samenwerking met Bloemkool is niet minder dan spectaculair te noemen.
Nu de geest uit de fles is, moet Tandoorikilo wel wat haast gaan maken alles uit zijn leven te halen wat erin zit. Immers, zo open en verknipt als hij is, is hem niet meer het eeuwige leven gegund. Live life to the max, Tandoorikilo, gogogo! Tandoorikilo inmiddels een klein beetje leren kennende,  zullen we hem derhalve vaker voorbij zien schuiven, op dit medium. Geef hem een oordopjes-waardig applaus en een warm welkom, mensen! Hij maakt de blits waar!

Boodschappen voor een pannetje soep, voor iets van 4 mensen:
-1 middelgrote bloemkool, in rozen gehakt
-2 eetlepels tandoorikruiden
-2 groentebouillon blokjes
-1 theelepel nootmuskaat
-1 grote witte ui, in kwarten
-4 teentjes knoflook, gepeld
-1 blikje kokosmelk
-100 gram uitgebakken spekjes
-2 eetlepels zoete chilisaus
-olijfolie om in te bakken
-lekker erdoor: 1 a 2  eetlepel gehakte krulpeterselie

En nu?
-bak de ui en het knoflook in wat olie
-voeg hier de tandoorikruiden en het nootmuskaat aan toe en laat heel even meebakken
-doe de rozen bloemkool erbij en zoveel water dat de bloemkool net niet kopje onder gaat
-bouillonblokjes erbij
-chilisaus erbij
-laat 15-20 minuten pruttelen tot de bloemkool gaar is
-kokosmelk erbij en pureren maar!
-peterselie erdoor
-garneer met de spekjes

Soep ze:)!